SEO Nedir? Nasıl Yapılır? Yararı Nedir?



SEO’ yani ‘Search Engine Optimization’ türkçe anlamıyla Websitenizi Arama Motorlarına uygun hale getirme işlemidir.Bu işlemle websiteniz arama motorlarına sevdirilir ve istenilen kelimelerde google aramalarında ilk sıralarda çıkılması sağlanır.

Peki SEO Nasıl Yapılır ?

Websitenizi oluşturan kodları düzenleyerek:
Website’ler bir nevi inşaat gibidir.Bir inşaatı oluşturan nasıl tuğlalar ve betonlar oluyorsa, website yi oluşturan unsurlar da kullanılan kodlar ve grafikleridir.

Meta Tag düzenleme: Meta Tag; sitenizin anahtar kelimelerini barındıran kod parçasıdır.Bu kod <head></head> arasında bulunur ve her anahtar kelime arasında bir virgül ve boşluk koyulur(Keywords(virgül)(boşluk)(keywords(virgül)(boşluk).. şeklinde Örn:
Kod:
<META NAME=”keywords” CONTENT=”Seo araçları, seo teknikleri, seo nedir, seo ne işe yarar”>
vs. gibi..
Description Düzenleme: Description; Websiteniz de ne tür içeriklerin bulunduğunu anlatan bir tanıtım kodu parçasıdır.Bu kod da <head></head> arasında bulunur ve websitenizi tanıtan bir yazı yazılır, yazının kısa ve öz olmasına dikkat edilir. Örn:
Kod:
<META NAME=”description” CONTENT=”İhtiyacınıza Uygun Webmaster Çözümleri”>
vs. gibi…
Robots.TXT Dosyası yada Kodu oluşturma
: İsminden de anlaşıldığı gibi Robots.txt dosyası wordpad ile oluşturulan, websitenizdeki içeriklerin url ve başlıkları ile bulunduğu, google gibi arama motorlarının sitenizi daha hızlı ve kararlı bir şekilde indexlemesini sağlayan dosyadır. Diğer yandan Robots kodu ise <head></head> arasında bulunan ve arama motorlarının bütün sayfalarını indexlemesini sağlar.
Kod:
<META NAME=”robots” CONTENT=”index,follow”>

2.)
Websitenizin içeriğini Düzenleyerek:
Özgün Yazı Yazmak: SEO için önemli olan bir diğer konu da sitenizde bulunan yazıları ve tasarımı düzenlemek. Öncelikle websiteniz bir blog yada forum ise yazılarınızın kesinlikle özgün ve benzersiz olması önemlidir. Yazılarınızın özgün olması google gibi arama motorları tarafından sayfalarınızın daha hızlı indexlemesini sağlar. Fakat diğer sitelerden alıntı/kopya yazılar yazarsanız google bunu anlar ve sitenizi sandBox a atabilir yani indexlenmemek üzere karalisteye .

Grafikleri Düzenlemek: Websitenizin arama motorları ve kullanıcılar tarafından sevilmesi için gerekli diğer bir husus ta sitenizin tasarımlarını göze batmayacak şekilde ve göze hitap eden renk uyumu ile diğer yandan sitenizin hızını yavaşlatmayacak boyutlarda grafikler kullanmalısınız.

İçeriğinizi Zenginleştirme: Bir websiteyi tanınır hale getiren diğer unsur da; zengin içeriğe sahip olmasıdır. Örneğin: Google da 10.ooo indexi bulunan bir site 5000 indexi bulunan diğer bir siteden daha değerlidir .

3.)Backlink Alma: 
Backlink türkçe anlamıyla geri link demektir, yani kısaca sizin website adrenizi bir başka websitede bulunmasıdır.
Şimdi bu işlem tam olarak Nasıl oluyor ? Diyelim ki; websitenizin
pagerank değerini 2 olarak kabul edersek vePr3 ve üzeri bir siteden backlink alırsak o Pr3 siteden sizin siteye ne kadar trafik olursa sizin de pagerank değeriniz o kadar artar.Tabii ki burda önemli olan nokta Pr6-7 gibi bir siteden backlink almak daha sağlıklı ve daha hızlı bir yükselme işlemi sağlar.
Yorumlarınızı Bekliyorum
Yorumlarınız için teşekkür ederiz